Logga in/ut  

   

Vilka är online  

Vi har 45 besökare och inga medlemmar online

   

Syndikering  

   

Här kommer en rapport från Birgit Johansson som informerar om Arbogabygdens församlings körer som fick Lions Club Arbogas Kulturstipendium 2018 på 10000:-.

Lördagen den 26 januari 2019 deltog åttio körsångare i en utbildning  i sångteknik förmedlad av Hanna  Drakengren, Birgitta Rosenquist Brorson, Linnéa Brorson och Sven Jauring.

Pengarna för denna dag kom från ett stipendium på 10 000 kronor, som vid Medeltidsdagarna tilldelades Arbogas körer av Lions Club i Arboga. Under lördagen användes de för att samla Medåkers- och Götlunda kyrkokörer, Diakonikören, Fransiscuskören och Sankta Klarakören till gemensam undervisning.

Körerna var placerade i kyrkbänkarna och framme i koret och först sjöng man Du är vår Gud av Bach med orgelspel av Hanna och mäktiga toner från de åttio deltagarna klingade mäktigt under valven. Åbergs version av psalm 36 Hos dig är livets källa, följdes av sånger från Iona framförda även de med mycket känsla och perfektion.

Eva Winlöv höll en betraktelse om de oxveckor som följer. Hon menade att kreativitet föds ut lugn och ro och lite tristess. Vardagens lugn skapar tillfälle till nya tankar.

Den välkända Dona nobis pacem framfördes i en för mig obekant version som kanon. Slutnumret Visa i Backa visade att många olika klanger kan komma fram om man textlöst sjunger på La, Nå eller Na.      

Vi, som lyssnade, var tacksamma att få ta del av en kör som ägnat en hel dag till att fullända sina sånger. Hela kvällens repertoar var helt ny när dagen började och resultatet överväldigande stort.

                   Birgit Johansson

   
   

Lions Club Arboga  c/o Hans Almgren, Åkervägen 12  732 32 Arboga. Om cookies
Copyright © 2011 Lions Club Arboga. Alla rättigheter reserverade.

© Lions Club Arboga