Efter månadsmötet i januari hade klubben på programmet provning av mousserande vin.
Maria Johansson berättade om champagnen/ mousserande vinet och sedan fick
klubbmedlemmarna prova tre sorter. Alla medlemmarna var riktigt nöjda efteråt.

 

Carrington Vintage Brut (nr 7748)

Mousserande vin, Vitt torrt
  • Årgång 2011 
  • Alkoholhalt 11,5 %
  • Sockerhalt 10 gram/liter
  • Användning Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till lättare rätter av fisk och skaldjur. 
  • Smak Torr, fruktig smak med inslag av gröna äpplen, päron, vingummi och citrus. 

Lanson Rose Label (nr 7495)

Mousserande vin, Rosé
  • Alkoholhalt 12,5 %
  • Sockerhalt 7 gram/liter
  • Användning Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till fisk- eller milda kycklingrätter. 
  • Smak Torr, ungdomlig, frisk, bärig smak med inslag av smultron och jordgubbar. 
 
 

Veuve Clicquot Gula Änkan (nr 7421)

Mousserande vin, Vitt halvtorrt
  • Alkoholhalt 12,0 %
  • Sockerhalt 17 gram/liter
  • Användning Serveras vid 8-10°C till sötsura asiatiska rätter eller som sällskapsvin. 
  • Smak Halvtorrt, fruktigt, balanserat vin med inslag av rostat bröd, mandel, grapefrukt och gula äpplen.