Logga in/ut  

   

Vilka är online  

Vi har 36 besökare och inga medlemmar online

   

Syndikering  

   

Vad är Lions?

Lions är en organisation som genom olika verksamheter arbetar till gagn för det lokala och internationella samhället. Lions Club Arboga arbetar för att stödja det lokala föreningslivet genom bidrag till ungdomar på olika sätt, till exempel genom att idrottsföreningar och andra föreningar får bidrag till lägerverksamhet och liknande. Lions Club Arboga delar varje år ut ett kulturstipendium och ungdomsledarstipendium.

Lions Cancerforskningsfond ger varje år mycket pengar till cancerforskningen i Sverige.

Internationellt arbetar Lions Club Arboga, liksom övriga i lionsrörelsen, med att bland annat motverka blindhet i fattiga länder. Dessutom är Lions en huvudaktör vid hjälparbetet i samband med katastrofer i världen.

 

Hur finansieras verksamheten?

Våra aktiviteter finansieras genom lotterier och försäljning av mat och dryck under Medeltidsdagarna på Munken och Hönan. Vi arrangerar de framföranden som Arbogas Lucia med tärnor gör. De pengar som vi då får in går också in i hjälpkassan. Inga insamlade pengar går till våra interna kostnader utan de står medlemmarna själva för, till exempel genom medlemsavgiften.

Hur arbetar vi?

Planeringen av aktiviteter görs av en särskild kommitté, aktivitetskommittén, vars medlemmar då och då träffas för en enkel ”arbetsmiddag” hemma hos en medlem: Vi äter, arbetar och har roligt! Vi har även mindre kommittéer med olika ansvarsområden som också träffas vid behov, till exempel inför Luciaronden och Gammeldags Julmarknad.

Klubbmöte för alla medlemmar är det en gång i månaden, med uppehåll under juli och augusti. Det formella mötet försöker vi klara av så fort som möjligt så att vi sedan kan äta och ha trevligt under kvällen. Oftast har vi bjudit in en föredragshållare som berättar om något intressant.

Men vi vill bli fler!

Idag är vi knappt 20 medlemmar i klubben. Men vi vill bli fler och både kvinnor och män är välkomna! Om du är nyfiken och intresserad får du gärna höra av dig. Kanske du vill besöka vårt klubbmöte? Tag gärna med en kamrat. Vid våra klubbmöten bjuder vår förträffliga programkommitté på god mat (mot en liten avgift).

Kontakta gärna någon av oss:

Sven-Åke Farås               Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Birgitta Täpp Jonson      Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Ove Norman                    Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Hans Almgren                 Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

   
   

Lions Club Arboga  c/o Hans Almgren, Åkervägen 12  732 32 Arboga. Om cookies
Copyright © 2011 Lions Club Arboga. Alla rättigheter reserverade.

© Lions Club Arboga